loading...
کانون دانشجویی هلال احمر مرکز آموزش علمی کاربردی
علیرضا ستوده (مدیر سایت) بازدید : 1488 پنجشنبه 09 تیر 1390 نظرات (10)

آشنایی با تاریخچه هلال‌ احمر

 
دولت عثمانی در سال 1876 به جای استفاده از نشان صلیب‌سرخ از معکوس رنگ‌های پرچم خود یعنی هلال‌احمر در زمینه سفید برای جمعیت‌ملی خود استفاده کرد

 که بعدها بسیاری از کشورهای اسلامی آن را به عنوان نشان جمعیت‌ملی خود بکار بردند. جایگاه جمعیت هلال‌احمر از نظر عرف بین‌المللی بسیار حائز اهمیت است. صلیب‌سرخ و هلال‌احمر بین‌المللی، بزرگترین شبکه بشردوستانه غیرسیاسی و امدادرسانی جهان محسوب می‌شوند.

امروزه در سطح بین‌المللی یکی از معیارهای سنجش میزان فعالیت‌های بشردوستانه و غیرسیاسی در هر کشور، وضعیت جمعیت ملی هلال‌احمر و صلیب‌سرخ و عدم وابستگی و غیرسیاسی بودن آن‌ها است.

عنوان سازمان بین‌المللی که با هدف تخفیف آلام انسانی و حفظ و پیشرفت بهداشت عمومی، بر طبق موافقتنامه ژنو در سال 1864 میلادی و در نتیجه تلاش ژن هنری دونان سوئیسی تشکیل شد، صلیب‌سرخ است.

در سال 1862 ژن هنری‌ دونان کتاب خاطره‌ای از سولفرینو  را شرح داد و خواستار تشکیل جمعیت‌های امدادی داوطلب برای تسکین آلام این‌گونه آسیب‌دیدگان از جنگ شد.

وی پیشنهاد داد که  خدمت به زخمی‌های نظامی، فعالیتی بی‌طرف محسوب شود و انجمن ژنوی امور عام المنفعه با علاقه وافر از پیشنهاد وی استقبال کرد.

در نتیجه، کنفرانسی بین‌المللی با شرکت نمایندگان 16 کشور در ژنو تشکیل شد و موافقتنامه 1864 برای بهبود وضع مجروحان و رنجوران نظامی میدان جنگ تدوین شد و به امضای نمایندگان 12 دولت از کشورهای شرکت‌کننده رسید. در آن بی‌طرف شمردن متصدیان خدمات پزشکی نیروهای مسلح، رفتار انسانی با زخمی‌ها و بی‌طرفی غیر‌نظامیانی که داوطلبانه به کمک مجروحان جنگ می‌شتابند و نیز علامتی بین‌المللی به منظور مشخص شدن اعضا و وسایلی که در این راه به کار می‌روند، پیش‌بینی شده بود.

به خاطر ملیت دونان، صلیبی سرخ بر زمینه‌ای سفید به تقلید از پرچم سوئیس به عنوان نماد و علامت آن انتخاب شد.

در سال 1963 میلادی، در 88 کشور جهان جمعیت‌های ملی صلیب‌سرخ پدیدآمد و همچنین 2 گروه بین‌المللی دیگر نیز مرکزشان در ژنو دایر بود. یکی کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ که در سال 1863 تأسیس شد و مرکب از 25 تن از بزرگان سوئیس بود که هنگام جنگ به عنوان میانجی‌های بی‌طرف خدمت می‌کردند و دیگری اتحادیه جمیعت‌های صلیب‌سرخ که در سال 1919 تأسیس شد و هدفش کمک‌های متقابل و همکاری و توسعه  فعالیت‌های مربوطه در زمان صلح بود.

فعالیت صلیب‌سرخ بین‌المللی از پایان جنگ‌جهانی دوم توسعه فراوانی یافت. کمیته بین‌المللی صلیب‌سرخ (ICRC )، که مقر آن در ژنو  قراردارد، سازمانی است بی‌طرف، بی‌غرض و مستقل که وظیفه منحصراً‌ بشردوستانه آن عبارت است از: حفاظت از زندگی و کرامت قربانیان جنگ و نیز خشونت داخلی و یاری‌رسانی به آنها. فعالیت‌های کمیته بین‌المللی بر پایه مقررات حقوق بشردوستانه استوار است و در موارد سیاسی، دینی و عقیدتی بی‌طرف است.

تاسیس در ایران

دولت ایران در سال 1301 جمعیت ملی خود را تأسیس کرد، ولی به جای استفاده از نشان صلیب‌سرخ و یا هلال‌احمر علامت شیر و خورشید سرخ را به عنوان نشان جمعیت خود انتخاب کرد.

علامت شیر و خورشید در کنفرانس ژنو در سال 1929 به عنوان نشان سوم مورد حمایت بین‌المللی، به تصویب رسید. از آن پس 3 نشان صلیب‌سرخ، هلال‌احمر و شیر و خورشیدسرخ به عنوان نشانه‌ای رسمی و بین‌المللی شناخته شد و نهایتاً در متن کنوانسیون‌های چهارگانه ژنو مصوب 1949 به عنوان نشانه 3 گانه بین‌المللی که تحت حمایت حقوق بین‌الملل بشردوستانه قرار دارد به تصویب رسید.

پس از پیروزی انقلاب‌‌اسلامی و در سال 1359 دولت ایران با ارسال نامه‌ای به دولت سوئیس به عنوان امین و نگاهدارنده قراردادهای چهارگانه ژنو، اعلام کرد که استفاده از شیر و خورشید سرخ را به حالت تعلیق درآورده و به جای آن از نشان هلال‌احمر استفاده خواهد کرد. از آن پس جمعیت شیر و خورشید سرخ ایران به جمعیت هلال‌احمر جمهوری اسلامی ایران تغییر نام یافت.

 

کانون دانشجویی هلال احمر  

 کانون دانشجویی هلال احمر نهادی است غیر سیاسی و غیر دولتی که در جهت اصول هفتگانه و اهداف چهارگانه شامل تلاش برای  تسکین آلام بشری، تامین احترام انسان ها، کوشش برای برقراری صلح و دوستی و همچنین حمایت از سلامت و زندگی انسان ها و آمادگی و توانمندی برای امداد و نجات و کمکهای اولیه در حوادث به مردم آسیب دیده، به منظور تحقق اهداف سازمان جوانان هلال احمر در دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی کشور تشکیل می شود. در این کانون ها با برنامه ریزی جهت عضو پذیری و بهره مندی بهینه از توان و ظرفیت دانشجویان، بستر مناسبی برای انجام فعالیت های فرهنگی، امدادی، بشردوستانه و تحقیقات علمی همسو با اهداف جمعیت هلال احمر که در  اساسنامه آن تصریح شده است، ایجاد می گردد.
اهداف و وظایف:   
اهداف کانون
1) جذب، سازماندهی و تربیت دانشجویان به منظور آماده ساختن آنان در انجام خدمات امدادی و اجتماعی مورد نیازجامعه به ویژه هنگام بروز حوادث طبیعی و غیر مترقبه.
2) توسعه مشارکت دانشجویان، در تصمیم سازیها، تصمیم گیریها و فعالیتهای مربوط به سازمان و دانشگاه
3) کمک به امر سلامت اخلاقی جامعه و دفاع از ارزش های الهی و انسانی.
4) بستر سازی مناسب در جهت تداوم و استمرارهمکاری دانشجویان داوطلب با هلال احمر پس از فراغت از تحصیل
5)کوشش در جهت تبیین و شناساندن وظائف و هدفهای انسانی جمعیت هلال احمر از طریق برنامه های آموزشی و پژوهشی در جهت سیاست های کلی پژوهشی و آموزشی کشور و جمعیت.
6) همکاری داوطلبانه در فعالیت های فوق برنامه برای دانشجویان و نیز برنامه های خدمات بهداشتی و درمانی برای دانشجویان دانشگاه های علوم پزشکی.
7) تلاش در جهت تقویت روحیه انسان دوستی و نوعدوستی در بین دانشجویان با انجام  برنامه های بشر دوستانه و عام المنفعه و امدادی و بسط اندیشه هایی همچون مهرورزی، خدمت به دیگران، نیکوکاری، ایثار و از خودگذشتگی، صلح و دوستی با استفاده از ظرفیت دانشگاه ها.
8) تقویت تفکر دینی و هدایت گرایش فطری و تبیین جایگاه رفیع انسان در عالم هستی براساس بینش توحیدی.
9) تلاش و کوشش در جهت پرورش روحیه ی تعبد آگاهانه و تقویت ایمان و تحکیم عمل صالح و قداست بخشیدن به شیوه های زندگی در پرتوهدایت معنوی و ادای فرایض دینی در بین اعضاء.
10) اغتنام فرصت جوانی در مسیر کوتاه زندگی و مجاهده در کسب کمال و رفع ملال بر مبنای اتکال به خدا، اعتماد به نفس، توفیق عبادت و تحصیل سعادت.
11) تقویت و پرورش روحیه ی سلم وصفا، صداقت و صمیمیت، همدلی و همنوایی در تحقق امر تالیف قلوب و تحکیم اخوت در بین اعضاء.
12)تقویت اراده ی اعضاء در مسیر تحقق حیات طیب و معقول
13) اهتمام به پرورش استعدادها، استکمال روحی و استحصال گنجینه های عقلی و ذخایر وجودی و تقویت بنیه ی علمی و تسهیل امر رشد و معرفت اعضاء.
14) توسعه ی دامنه ی شناخت و معرفت اعضاء نسبت به الگوی خانواده سالم و مطلوب در معارف اسلامی بر اساس قرآن، سیره و روش اسوه های متعالی جهت آماده نمودن جوانان به زندگی اجتماعی.
15) تلاش برای گرایش اعضاء به صلاح و اصلاح اجتماعی و برقراری صلح و صفای جهانی و تامین آرامش انسان ها و تضمین سلامت روانها و اجتناب و پرهیز از  خشونت.
16) تلاش در جهت فراگیری آئین دوستی و مصاحبت، رحمت و شفقت، رفق و ملایمت و تعارف و تعاطف نسبت به یکدیگر و پرهیز از تندی و خشونت و اجتناب از کینه و خصومت در بین جوانان
17) تقویت روحیه ی شور و نشاط و امید و حرکت در بین اعضاء بر اساس تبلیغ و تعمیم فرهنگ کار و ابتکار، فضیلت اشتغال و قداست کسب حلال و تلاش معاش.
18)ابتهاج روحی و اتحاد جمعی در عمران و آبادی میهن اسلامی با دستهای توانا و اندیشه ی پویای جوانان پرشور ایرانی و استعانت از غیرت ملی و نصرت الهی.
19) تقویت روحیه ی خدمت و همکاری، احسان و فداکاری و ایثار و از خود گذشتگی نسبت به همنوعان و مجاهدت و مداومت در کسب توفیق خدمت خلق و ادای شکر نعمت خالق.
20) پرورش جسمی و توانمندی و چالاکی همراه با تقویت روحیه ی جوانمردی و فتوت، شهامت و شجاعت و پرورش حس حق طلبی.
وظائف کانون: 
لف)عضو گیری از بین دانشجویان داوطلب با انجام فراخوان در طی سال.
ب)برنامه ریزی جهت آموزش و بکارگیری دانشجویان و آماده نمودن آنان برای شرکت در فعالیت های امدادی، اجتماعی، فرهنگی، ورزشی، خدمات عام المنفعه سازمان.
ج)ارائه خدمات اجتماعی و فرهنگی به دانشجویان در چارچوب اهداف و برنامه های سازمان.
د)جلب همکاری مردم و نهادها از طریق شناساندن اهداف و معرفی فعالیت های جمعیت هلال احمر.
ه)برنامه ریزی و اجرای طرح های مشترک علمی پژوهشی با سایر نهادها به منظور تبیین هدفها و برنامه های سازمان.
و)ترویج روحیه ی کار و تلاش داوطلبانه در بین دانشجویان با اجرای برنامه های فرهنگی، اجتماعی و عام المنفعه .
ز)برنامه ریزی و اجرای فعالیت های فرهنگی و اجتماعی برای استفاده ی مطلوب از توانایی، استعداد و تخصص دانشجویان در گسترش فرهنگ صلح، تفاهم و دیگر ارزشها و مفاهیم والای انسانی و الهی.

 

فرم عضویت

ارسال نظر برای این مطلب
این نظر توسط صابر در تاریخ 1391/08/01 و 22:59 دقیقه ارسال شده است

علیرضا جون
وبلاگات واقعا پر محتواست
موفق باشی
همینجور هم ادامه بده
وبلاگ ما هم
rcs-jpn.blogfa.com
یه سر بهمون بزن خوشحال می شم
پاسخ : تشکر صابر جون ممنون که به وبلاگ ما سر زدی

این نظر توسط م.رهنما در تاریخ 1348/10/11 و 20:11 دقیقه ارسال شده است

سلام. ممنون از شما. باعث افتخاره. ما شما رو لینک کردیم.خوشحال می شیم در میان دوستان شما جای داشته باشیم.

یا حق.
شکلک

این نظر توسط اسماعیلیان در تاریخ 1348/10/11 و 14:03 دقیقه ارسال شده است

با سلام خدمت دوستان
من لینک شما را داخل سایتمون قرار دادم . شما هم برای بالا بردن کاربران خدو روی قسمت لینک هایتن بیشتر کار کنید و سعی کنید همیشه وبلاگ به روز باشد .در ضمن اسم کانون یا وبلاگ خود را به صورت متنی هم داخل وبلاگ قرار دهید این باعث می شود که گوگل اون سایت را زودتر پیدا کنه.طلب بعدی در مورد رنگ مشکی به کار رفته در عکس بالای سایت است که باعث ناخوانا شدن اون شده اگه به رنگ (سلیق من) قرمز با حاشیه خیلی کوچک زرد یا نارنجی تغییرش بدید باعث خوانایی بیشتر میشه.اگه مطلب دیگه به ذهنم خورد حتما ذکر می کنم.در هر صورت ماکه امسال نمی توانیم در مسابقات شرکت کنیم(قوانین اجازه نمیده کسایی که سال پیش مقام اورده اند شرکت کنند)
با امید موفقیت شما


کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
کانون دانشجویی هلال احمر مرکز آموزش علمی کاربردی دانشگاه علوم پزشکی شیراز (شهرستان کوار)
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • آرشیو
    آمار سایت
  • کل مطالب : 62
  • کل نظرات : 18
  • افراد آنلاین : 1
  • تعداد اعضا : 24
  • آی پی امروز : 24
  • آی پی دیروز : 14
  • بازدید امروز : 75
  • باردید دیروز : 17
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 148
  • بازدید ماه : 358
  • بازدید سال : 1,761
  • بازدید کلی : 73,784
  • کدهای اختصاصی

    

    پیچک

    !----rcs.loxblog.ir---> سلام بر شما فرشتگان نجات که با گامی استوار ، چشمانی امین و سینه ای همچون دریا سیراب می کنید عاشقان نرگس را